Tips voor mensen die hetzelfde gaan doen

 

Terug naar hoofdmenu

 

Dit stukje is bedoeld voor zeilers die een soortgelijke trip plannen. Het is absoluut niet de bedoeling om de betweter uit te hangen of te laten zien dat we het zo goed doen. Een groot gedeelte van de tips bestaat namelijk uit zaken die bij ons misgegaan zijn, of zaken die we bij toeval goed aangepakt hebben. Ook nemen we leerpunten mee uit verhalen die we van andere zeilers horen.

 

Lees het alsjeblieft niet als je het zelf wilt uitvinden. Dat is immers een deel van de lol, hebben we ondervonden!

 

Afscheid

-          Een afscheidsfeestje geven is altijd erg leuk. Organiseer dit echt op het allerlaatste moment, anders blijf je afscheid nemen

-          Maak een lijstje van wat je zou willen hebben, dit voorkomt dat je met een hoop onbruikbare en semi-bruikbare zooi vertrekt

 

Proviandering

-          Tot de Canarische Eilanden kun je zo’n beetje alles goed inkopen; supermarkten doen hier zeker niet onder ten opzichte van Nederland. Santa Cruz op Tenerife is een perfecte plaats om de laatste inkopen te doen. Hier zijn verschillende hele grote en ook hele luxe supermarkten die ook bezorgen aan boord. Sla hier voldoende in, want hierna is de sortering in de Carieb zeer belabberd.

-          Let op houdbaarheidsdatums bij het bunkeren. Met name veel soorten chips, crackers en koekjes zijn vaak veel minder lang houdbaar dan je zou verwachten.

-          Kijk uit met het bunkeren van meel (broodbakmeel, pannenkoekmeel etc). Dit hou je in een boot niet lang goed. Zeker Koopmans heeft slechte verpakkingen op dit gebied.

-          Vlees kun je ook nog goed kopen tot Tenerife, hierna wordt het lastiger/ranziger. Vlees kun je laten sealen waardoor het zo’n twee weken in de koeling houdbaar is. In de vrieskast een paar maanden. Het verdient aanbeveling om ook vlees in blik te kopen bij de keurslagers in Nederland. Deze blijven veel langer houdbaar en smaken goed.

-          Hou er bij de proviandering rekening mee dat je in warme gebieden minder eet. Hou er ook rekening mee dat in warme gebieden je smaak verandert (in warme gebieden smaakt scherp eten doorgaans beter).

-          Indicatie van prijzen en sortering in de verschillende gebieden (uitgaande van “rondje Atlantic”).

 

Land/eiland

Sortering

Prijsniveau tov NL

Bijzonderheden

Belgie, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canarische eilanden

Prima

100%

Inkopen met name goed te doen in grotere plaatsen

Engeland

Prima

150%

Niet helemaal de Nederlandse smaak

“Engelse” caribische eilanden (Zoals Barbados, St Lucia, St Vincent, Grenadines, Antigua)

Slecht, met name op de kleinere eilanden

300 - 500%

Met name luxe producten zijn zeer kostbaar

“Franse” caribische eilanden (Zoals Martinique, Guadaloupe)

Prima

200 – 250%

Grote Franse supermarkt ketens bereikbaar met huurauto

Trinidad

Redelijk

100 – 150%

 

St Maarten

Prima

150 – 200%

In het Nederlandse deel heel veel typisch Nederlandse spullen te krijgen.

Bermuda

Prima

300%

 

Azoren

Prima

100%

 

 

-          In tegenstelling tot wat je zou verwachten is fruit niet altijd beschikbaar en zeer kostbaar in de Carieb.

-          Het aan boord hebben van voldoende keukenrollen en vochtige doekjes (jifdoekjes, billendoekjes, snoetenpoetsers) is erg handig. Ook met het oog op olie peilen etc.

-          Zorg voor voldoende waterdichte (liefst ook luchtdichte) opbergboxen. In alle formaten.

 

Tanken

-          Prijzen van diesel verschilt erg van land tot land. Als je hier een beetje handig mee omgaat, kun je veel besparen. Goedkope landen zijn: België, Gibraltar, Trinidad. Dure landen zijn: Franstalige en Engelstalige Caribische eilanden en Bermuda. Er tussenin zit Nederland, Spanje, Portugal, de Canarische Eilanden en St Maarten.

 

De boot zelf

-          Het is heel handig als je zoveel mogelijk “standaardiseert” in je boot. Bijvoorbeeld door altijd dezelfde waterpompen te gebruiken, bilgepompen, toiletten, koelingen, afsluiters, et cetera. Dan hoef je niet van alles een separaat onderhoudssetje aan boord te hebben en volstaat één onderhoudsset. Bovendien kun je uitwisselen als er iets defect is.

-          Het is lekker als je een boot koopt die al bij de bouw is uitgerust (qua apparatuur) zoals je ‘m wilt hebben. Het veranderen van uitrusting in latere stadiums kan leiden tot allerlei problemen.

-          Zorg dat je bekende internationale merken gebruikt aan boord. Dan kun je onderweg makkelijker aan onderdelen komen. Voorbeelden hiervan zijn Jabsco, Vetus, B&G, Autohelm. Deze merken kom je zo’n beetje overal tegen.

 

Uitrusting boot

-          Neem voldoende lijnen mee. Als je bijvoorbeeld niet overtuigd bent van je landvasten: koop in Nederland nieuwe. Als je verwacht nieuwe genuaschoten nodig te hebben tijdens de trip: koop ze alvast in Nederland. In andere landen zijn lijnen moeilijker te krijgen of zeer kostbaar.

-          Zorg voor goed gereedschap. Dit scheelt erg veel ergernis als je iets wilt repareren. Kijk bijvoorbeeld ook of je alle maten sleutels en dopsleutels hebt, imbussleutels et cetera. Zorg dat je alle soorten tangen hebt.

-          Handige dingen om aan boord te hebben en die je makkelijk vergeet: matje rubber, kneedbare epoxy, vloeibare pakking, een professionele multimeter.

-          Het hebben van een accumonitor (waarop je ook ampčreverbruik en accuvoorraad etc kunt meten) is zeer handig. Overweeg deze te (laten) installeren in Nederland als je er nog geen aan boord hebt.

-          Een navtex is een zeer handig apparaat die je zeker in de Europese wateren veel gaat gebruiken.

 

Veiligheid

-     Je beslist natuurlijk zelf hoever je gaat met de uitrusting van je veiligheidsmiddelen. Ons inziens bestaat een minimale uitrusting uit een Epirb, een reddingsvlot en een portofoon. De Epirb als allerlaatste middel om hulp in te schakelen, een reddingsvlot spreekt voor zich en een portofoon om in contact te kunnen blijven als alles uitvalt. Ook is een portofoon heel handig als je in het donker met je dinghy vaart (stel dat je motor uitvalt of je benzine op is en je drijft langzaam de ankerplek uit richting open zee…). Daarnaast is een portofoon handig al iemand op de wal is om boodschappen te doen.

 

Kopen van “hardware

-          Voordat je een apparaat in het buitenland koopt, check even of het wel een 220V apparaat is, voordat je met een onbruikbaar 110V apparaat zit.

-          Neem een paar stekkers mee aan boord, de stekkers in veel landen zijn “anders”, waarbij je oude vertrouwde stekker natuurlijk niet te krijgen is.

-          Een eierwekker of reiswekker met snoozefunctie kan zeer handig zijn bij het wachtlopen. Het is namelijk zeer vermoeiend om wakker te moeten blijven, terwijl je toch moe bent (dan krijg je van die schrikreacties, waardoor je iedere minuut gaat kijken en steeds vermoeider wordt).

 

Telefonie en internet

-          Iridium levert een zeer betaalbare manier van sateliettelefonie. In combinatie met een laptop en mobiele telefoon (voor de plekken waar je met mobiele telefoon kunt telefoneren) is een uiterst geschikte manier om met het thuisfront te communiceren.

-          In Europa en de Franstalige caribische eilanden werkt je mobiele telefoon. Op de Engelstalige caribische eilanden werkt je mobiele telefoon niet, ook al heb je tri-band (het aanschaffen van een tri-band heeft dus ook geen zin, tenzij je naar de VS gaat).

-          Zorg dat je computer werkt en dat het als modem gebruiken van je mobiele telefoon en/of sateliettelefoon goed werkt, terwijl je nog in Nederland bent. Test het en vraag advies zolang het nog kan. In het buitenland is het veel frusterender en ook aanzienlijk kostbaarder om te klungelen met je apparatuur.

-          Zorg ervoor dat je providor de lagere snelheid waarmee je gaat communiceren aankan. Zelf hebben we goede ervaringen met Euronet. Het inbelnummer dat we voor onze sateliettelefoon gebruiken is een Engels nummer (maakt qua kosten toch niet uit), wat nog op lage snelheid communiceert: 00448450798045

-          Als je zelf een website onderhoudt, is het handig om een FTP-programma aan boord te hebben. Probeer ook hoe het werkt om je website vanaf een internetcafe (die dit soort programma’s vaak niet geďnstalleerd hebben) bij te werken. Indien dat laatste niet makkelijk gaat, is een laptop (die je mee kunt nemen naar een internetcafé) onontbeerlijk. Oefenen in Nederland (vanuit de boot) is handig.

-          Het hebben van een CD-brander is handig. Zowel voor muziek, als digitale kaarten die je onderweg met andere zeilers kunt uitwisselen. Ook is het makkelijk om snel een back-up te maken of een CD-tje met foto’s naar het thuisfront te sturen.

-          Een draadloos toetsenbord en muis is lekker om mee te werken.

 

Onderhoud boot

-          Maak een onderhoudsschema voor de belangrijkste apparaten aan boord.

-          Neem de complete set aan onderhoudsartikelen voor motor, generator, watermaker etc mee. Tot Trinidad of St Maarten vind je nauwelijks goed uitgeruste watersportwinkels. Denk aan filters, impellors, V-snaren, anodes etc.

-          Het preventief vervangen van de waterlock van je generator (zeker als je een Westerbeke hebt) zou je wel eens veel geld kunnen besparen.

-          Veel mensen hebben in de Carieb problemen met hun koeling of hun watermaker. Zorg dat in warmere gebieden de compressor van je koeling niet te warm wordt. Indien je dat merkt, laat er dan een ventilator op blazen. Als je lang in de tropen blijft, overweeg dan om een watergekoeld systeem in de boot te zetten (let dan wel op wanneer je boot uit het water gaat!). Zorg ervoor dat je de watermaker goed “beheerst”, aangezien je ‘m pas vanaf Madeira ofzo werkelijk gaat gebruiken.

-          Trinidad is een perfecte plek om je boot uit het water te laten halen voor antifouling. Als je na de oversteek schrikt van aangroei, overweeg dan om door te varen naar Trinidad (de afstanden zijn klein als je eenmaal in de carieb bent). Ook als je grotere reparaties aan je boot hebt. Dit scheelt behoorlijk in de kosten.

 

Medisch

-          Een medische cursus is zeer interessant, leerzaam en leuk. Zeker als je geen medische achtergrond hebt. Pegasus (havenziekenhuis Rotterdam) verzorgt zo’n cursus. Zeer de moeite waard. Ze adviseren ook bij het samenstellen van een medische kit.

-          Zorg anders dat je de meest voor de hand liggende medicijnen (met name antibiotica) met gebruiksaanwijzing bij een goede apotheek betrekt.

-          Een paar goede medische handboeken is altijd handig om aan boord te hebben.

 

Navigatie

-          Neem natuurlijk (minimaal) een reserve-GPS mee en voldoende batterijen.

-          Goede navigatiekaarten van een gebied zijn niet overal even makkelijk te krijgen. Het kan handig zijn om deze in Nederland alvast aan te schaffen. Het is bijvoorbeeld vrij lastig om op de Canarische Eilanden nog aan een overzeiler te komen.

-          Het werken met redelijk grove overzichtskaarten in combinatie met pilots werkt doorgaans lekker. De pilots hebben namelijk vaak wel goede kaartjes om een anchorage of een haven binnen te varen. Goede pilots zijn:

o        Macmillan Reeds: Nautical Almanac

o        RCC Pilotage Foundation: Atlantic, Spain & Portugal

o        RCC Pilotage Foundation: Atlantic Islands

o        Chris Doyle: Cruising Guide to Trinidad and Tobago (incl Barbados)

o        Chris Doyle: Cruising Guide to Windward Islands

o        Chris Doyle: Cruising Guide to Leeward Islands

o        Chris Doyle: Cruising Guide to Virgin Islands

-          Voor een wereldomzeiling is daarnaast Jummy Cornell: World Cruising Routes onontbeerlijk. Dan zie je ook meteen dat het maken van een wereldomzeiling in twee jaar redelijk onhaalbaar is.

-          Je oude boeken “Leidraad voor (kajuitjacht)zeilers”, “Theoretische Kustnavigatie” et cetera is ook heel handig om bij je te hebben, voor als je het even niet meer weet.

-          Een peilkompas is handig. Nog handiger is een verrekijker met ingebouwd kompas.

 

Kinderen aan boord

-          Schoolpakketten van de wereldschool zijn leuk om aan boord te hebben (en noodzakelijk als de kinderen leerplichtig zijn). Vanaf een jaar of drie.

-          Knutseldingen, tekendingen etc zijn vaak heel leuk en houden de kinderen bezig.

-          In vroeg stadium leren zwemmen (en ze er lol in laten houden) zorgt voor leuk tijdverdrijf tijdens de reis.

-          Anti-muggenbult spul (om te voorkomen, maar ook azaron als er al bultjes zijn) is handig om aan boord te hebben. Ook voor de ouders overigens.

-          Veel meer aanpassingen dan een slingerzeil bij het kinderbed is niet nodig. Ook geen extra features om de kinderen in bed te laten klimmen enzo. Ze worden er toch snel handig mee.

-          Veel kinderboeken, kinder CD’s (verhaaltjes en sprookjes), kindervideo’s, computerspelletjes en DVD’s zijn handig om aan boord te hebben. Zeker voor de vroege uurtjes als je zelf niet zo’n ochtendmens bent.

 

Overig

-          Het is zeer handig als je in Nederland contact hebt met een werf of watersportleverancier, waardoor je makkelijk dingen kunt bestellen die door mensen die je bezoeken kan worden meegenomen.

-          Het is handig om goed contact te onderhouden met de werf van je boot.

-          Neem voldoende boeken mee aan boord. Je komt er echt wel aan toe!

-          Leuke video’s en/of DVD’s zijn ook lekker om aan boord te hebben.

-          “Relatiegeschenken” zoals flessen whisky, t-shirts met bootnaam, sloffen sigaretten is altijd handig om aan boord te hebben, maar deze gebruik je niet veel bij rondje Atlantic (waarschijnlijk wel bij een wereldomzeiling).

 

Terug naar hoofdmenu